חימום תת רצפתי מבוסס מים חמים, המחוממים על ידי משאבת חום חדישה ומתקדמת, הוא הבחירה הפופולארית, הנפוצה והאיכותית ביותר כיום למערכת הסקה מרכזית חדשה או משודרגת. זהו החימום הכי נעים שאפשר לקבל, בצורה יחסית חסכונית בחשמל ואנרגיה, ללא שריפת דלקים ועם יעילות אנרגטית גבוהה מאוד. אך אחת השאלות הכי נפוצות והחששות הכי מרכזיים אצל אנשים המתקינים או שוקלים להתקין מערכת תת רצפתית מבוססת מים חמים היא כמובן האם קיימת אפשרות של נזילה בחימום תת רצפתי – בתור המומחים לנזילות, נענה על שאלה מהותית זו כעת.
האם יכולה להיות לכם נזילה בחימום התת רצפתי?
ראשית כל, הסיכוי לנזילה ממערכת כלשהי של צנרת תמיד קיים במידה כזו או אחרת, כאשר כמובן שיש מה לעשות כדי לצמצם את הסיכון הזה למינימום ועד כדי סבירות כמעט בלתי אפשרית -כפי שמיד נסביר.
אבל, הלכה למעשה, נזילה במערכת חימום תת רצפתית מבוססת צנרת מים חמים היא אירוע מאוד לא סביר וכזה שמאוד נדיר להיתקל בו – גם עבור מקצועני איתור נזילות שכל יום וכל היום מוצאים עבור לקוחות נזילות נסתרות. ברוב מוחלט של המקרים, מדובר על מערכות המותקנות בצורה יעילה ומקצועית, והן מתפקדות ללא כל נזילה או איבוד מים במשך עשרות שנים.
נזק פוטנציאלי לצנרת התת רצפתית יקרה לרוב בתהליך ההתקנה, למשל כאשר צינור בטעות נחתך או ניזוק, מקרים כאלו מאותרים במהירות ובקלות בזמן ההתקנה ובזמן ביצוע שלל בדיקות לתקינות ושלמות המערכת אשר מבוצעות עוד הרבה לפני שמרצפים לכם את הרצפה.
צנרת תת רצפתית של מערכות הסקה מרכזיות נותרות שלמות וללא נזילות במשך שנים רבות. אם ישנן נקודות כשל במערכות אלו – גם זה אחרי הרבה שנים של עבודה -הן תהיינה באלמנטים החיצוניים כמו משאבת החום שאולי יהיה צורך להחליף או לשדרג, תרמוסטטים בחדרים, מערכת השליטה והבקרה ושאר מרכיבים חיצוניים של המערכת.
אם זאת, הסיכוי לנזילה בחימום תת רצפתי מבוסס מים חמים נמוך מאוד ואפילו כמעט בלתי אפשרי אך ורק ההתקנה מבוצעת בצורה המקצועית והטובה ביותר ועל בסיס הציוד הייעודי האיכותי ביותר שנמצא. התקנה חובבנית ו/או שימוש ברכיבי צנרת לא מתאימים ולא איכותיים מספיק, בהחלט מעלה את הסיכון להתפתחות נזילות.
מה עושים אם בכל זאת יש חשש לנזילה?
נזילה במערכת חימום תת רצפתית מבוססת משאבת חום וצנרת מים חמים היא כאמור מאוד לא סבירה, אך מה עושים אם בכל זאת יש חש לנזילה שכזו? מכיוון שהצנרת תת רצפתית, אין גישה ישירה אליה כדי לראות האם יש נזילה, כאשר חשוב לזכור שאם אתם כבר רואים מים, זה כלל לא אומר שהנזילה מגיעה מאותה נקודה. לכן הדרך הכי יעילה ובטוחה לאתר את מקור הנזילה היא באמצעות ציוד טכנולוגי מתקדם כמו מצלמות תרמיות, ציוד איתור נזילות על בסיס גלי רדיו וכיוצא באלו.
אחרי איתור הנזילה המדויק, יש להרים/לפרק את הריצוף הקיים כדי להגיע לחלק הצנרת הפגוע, ליישם תיקון ואז לבצע תיקון מקצועי ואיכותי של הריצוף. שוב, הסיכוי של נזילה כזו לקרות הוא מאוד נמוך אם ההתקנה והצנרת מקצועיים ואיכותיים וכאשר חברה מוכרת ומוכחת בתחום מתקינה את המערכת שלכם.
כיצד לוודא מראש שאתם מונעים סיכונים לנזילות בצנרת החימום התת רצפתי?
- וודאו כי החברה המתקינה עושה שימוש בצנרת פלסטיק מתקדמת, אמינה ועמידה לשימוש בטמפרטורות של מים חמים.
- ההתקנה צריכה להיות עם מקסימום שימוש בצנרת אחידה ומינימום שימוש בחיבורים תת רצפתיים – כל אזור בבית בנפרד כמובן.
- קריטי לבצע בדיקות מקיפות לתקינות ושלמות המערכת לאחר השלמת פריסת הצנרת וחיבור למרכזת הראשית – בדיקה תחת לחץ מים אקטיבי ומתמשך כמובן!
- ריכשו מערכת חימום תת רצפתית אך ורק מחברה שזהו תחום עיסוקה ואשר יש לה ניסיון מוכח בתחום זה, הן מבחינת הציוד המשמש למערכת והן מבחינת ביצוע התקנות שכבר עובדות ללא תקלות ונזילות שנים רבות.
- הימנעו מקדיחות לרצפה עצמה כדי למנוע סיכון לפגוע בצינור מים – אפילו אם אתם חושבים שאתם יודעים איפה הצנרת עוברת! אלמנטים כמו מקלחונים וכדומה בהחלט אפשר להדביק בנקודת המגע עם הרצפה ולא לקדוח.
לסיכום: הסיכוי לנזילה במערכת חימום תת רצפתי נמוכה מאוד וכמעט בלתי סבירה, כאשר ההתקנה איכותית. כך שאתם יכולים להיות שקטים ובטוחים ברכישת מערכת – הפינוק בימי החורף מובטח!