איך לייבש רטיבות מתחת לרצפה?

רטיבות תת רצפתית נגרמת מסיבות שונות, היא לא תמיד גלויה לעין והיא יכולה לגרום לנזקים חמורים. במדריך הבא אסביר לך מה גורם לרטיבות תת רצפתית ואיך תוכל להתמודד איתה.

רטיבות תת רצפתית יכולה להיות מאוד לא נעימה לעין בשלב הראשון, אך מעבר לחוסר האסטתיות היא עשויה לפתח עובש ופטרייה, לסכן את הבריאות של דיירי הבית ולהתפורר. אם אתה רואה רטיבות בקיר, כזו שממוקדת בדיוק מעל לפנלים בבית, כנראה שיש לך רטיבות תת רצפתית.

יש עוד דרכים לזהות רטיבות תת רצפתית, מה גם שיש לא מעט דרכים ושלבים לטפל ברטיבות הזו. במדריך הבא אפרט לגבי רטיבות תת רצפתית, אסביר מה הם הגורמים לרטיבות הזו וכיצד בעל מקצוע אמין ומקצועי יאתר וייבש אותה.

מה הסימנים לרטיבות תת רצפתית?

רטיבות מעל לפנלים – המים תמיד מחפשים את דרכם החוצה, והאזור החשוף הראשון שהם ימצאו מעל לרצפה הוא הקיר שמעל לפנלים, כשהם מתחילים בעצם לעלות למעלה מהם (תופעה שנקראת רטיבות קפילארית). 

עובש ופטריות וחומר פרוותי – לא תמיד תצליח לראות את הרטיבות באופן ברור, בטח לא בשלבים הראשונים להצטברותה. במידה ואתה רואה צמיחה של חומר פרוותי מעל לפנלים, או של עובש ופטריות על הקיר, הדבר תמיד יעיד בהכרח על התפתחות של רטיבות באזור.

מרצפות עכורות או רועדות – אם שולי המרצפות נראות לך עכורות, או שהן רועדות כשאתה דורך עליהן, ייתכן שהדבר מעיד על רטיבות תת רצפתית. 

תקלות חשמל במידה ואתה סובל מנפילות חוזרות ונשנות של מערכת החשמל בבית, ובמיוחד כמדובר בבית ישן בו צנרת החשמל עוברת מתחת למרצפות,  ייתכן שנוצר מגע ישיר בין המים לבין מערכת החשמל. במצב כזה עליך להזמין חשמלאי מוסמך בדחיפות, בנוסף לטיפול ברטיבות עצמה.

מה הגורמים לרטיבות תת רצפתית?

נזילה – מאחורי קירות הבית והרצפה ישנם צינורות להולכה של מי השתייה. במקרה של נזילה מצינורות אלה, אתה תבחין בסימני רטיבות מעל לפנלים. 

סתימה בצנרת הביוב – במקרים של סתימה בביוב, במכונת הכביסה או במדיח הכלים, אתה תחווה הצפה בכל ניסיון של ניקוז המים לביוב. ברוב המקרים אתה לא תבחין בהצפה הזו, עד לרגע בו היא תהפוך חמורה מאוד.

כשל באיטום – חדר אמבטיה שאינו אטום בצורה טובה, רובה שמתפוררת, חוסר בסיליקון בנקודות חיבור בין המים לאריחים, כל אלה יגרמו לחדירת מים אל מתחת למרצפות, עד שהם ימצאו את הדרך אל הקירות. גם כשל בשכבת האיטום של קירות הבית החיצוניים, כמו סדקים למשל, עשויים לגרום לרטיבות תת רצפתית.

כך אינסטלטור מקצועי יאתר את מקור הרטיבות

את הגורם לרטיבות לא ניתן לאתר ללא סיוע של איש מקצוע. על מנת לאתר את הרטיבות ולהימנע משבירת קירות מיותרת, הזמן בעל מקצוע המתמחה בתחום, כזה שיש לו ציוד איתור נזילה מתאים. מומחה לאיתור נזילות ישתמש במצלמה תרמית, שבאמצעות הפרשי טמפרטורה מסוגלת לאתר את מקור הרטיבות.

לאחר שאיתרת את מקור הרטיבות עליך לדאוג לתיקון מקור הרטיבות לפני שאתה ממהר להזמין בעל מקצוע שייבש אותה. במקרים בהם יש כשלי איטום או כשלי אינסטלציה, ייבוש הרטיבות ללא תיקון מקור התקלה לא יהיה רלוונטי, שכן הרטיבות בהכרח תחזור על עצמה.

כך אינסטלטור מקצועי ייבש רטיבות תת רצפתית

קיימות 2 שיטות נפוצות לייבוש רטיבות תת רצפתית:

שיטה ראשונה: חריצה ושאיבה – בשיטה זו בעל המקצוע יחרוץ את הרובה באורך מקסימלי של חצי מטר. לאחר מכן, הוא ידביק אביזר מודולרי לשאיבת מים.

שיטה שנייה: הזרמת אוויר חם – בשיטה זו בעל המקצוע יצור ואקום שישאב את המים, באמצעות הזרמה של אוויר חם. השיטה נפוצה בעיקר בבניינים חדשים בהם הריצוף יושב על תשתית של חצץ גרוס והייבוש עשוי להימשך בין שבוע לשבועיים.

צריך אינסטלטור לפתיחת סתימה פשוטה או מורכבת, להתקנה או תיקון בר מים, התקנת כלים סניטריים או איתור ולתיקון נזילות? אינסטלטורים מומחים ישמחו לסייע לך.