ייבוש תת רצפתי
איתור נזילות » ייבוש תת רצפתי
ברגע שקיימת רטיבות מתחת לריצוף היא יכולה לגרום נזק רב למבנה ולציוד , להתקלפות הטיח בקירות, לעובש וריחות רעים ולהתפשטות נזילה אצל השכנים.
בדיוק בשביל זה אנחנו כאן!
איתור נזילות » ייבוש תת רצפתי
ברגע שקיימת רטיבות מתחת לריצוף היא יכולה לגרום נזק רב למבנה ולציוד , להתקלפות הטיח בקירות, לעובש וריחות רעים ולהתפשטות נזילה אצל השכנים.
בדיוק בשביל זה אנחנו כאן!
חברת נו-ליק עוסקת מזה 20 שנים בענף הייבוש התת רצפתי
אנחנו משתמשים בציוד הטכנולוגי המתקדם בעולם ובאנשי המקצוע המקצועיים ביותר בתחום. כל זאת במטרה להמשיך ולהבטיח את שביעות רצונם של לקוחותינו.
חברתינו מעודכנת ישירות מהיצרנים והמפתחים הגדולים בעולם בענף הייבוש וע"י חוקרים מאוניברסיטאות מהמכובדות בעולם תוך התייחסות לנתונים גאוגרפיים, אקלים ושיטות הבניה בישראל.
הסיבה העיקרית לרטיבות מתחת לריצוף הינה כאשר קיים נזק צנרת , סדק בצינור הנמצא מתחת לריצוף, או לאחר הצפה שהיתה בבית. פעמים רבות לאחר הגורמים שציינו, קיימים מים כלואים תחת הריצוף הגורמים לרטיבות , התקלפות והתנפחות הקירות. מים כלואים מחייבים טיפול מהיר ויעיל כיוון שהמים יכולים לחלחל בחלל הבית ויכולים לגרום נזק אדיר לתכולת הבית ולמבנה.
בעבר על מנת לבצע ייבוש תחת הריצוף היה צורך בהרמת הריצוף בדירה , לאחר מכן החלפת מצע החול/ הסומסום הרטוב שתחת הריצוף והחזרת הריצוף הקיים.
ובכן כיום, על מנת למנוע את החלפת מצע החול /הסומסום ע"י פירוק הריצוף בבית ניתן להתקין מכשירים כך שייבשו את מצע החול/ הסומסום מבלי לפרק את הריצוף שבדירה.
תהליך הייבוש לא לוקח זמן רב , אין צורך בפינויי הדיירים מהדירה והוא נעשה עד קבלת תוצאות אופטימליות שנקבעו ע"פ התקן הישראל.
לפני שאנו מתחילים בתהליך ייבוש תת רצפתי חשוב לבדוק היכן קיימים מוקדי רטיבות בדירה וזאת על מנת לדעת היכן להתקין את מכונת הייבוש. בדיקה זו נקראת "בדיקת לחות".
להמשך קריאה על התהליך הייבוש בתת רצפתי
בדיקת לחות נועדה לאמוד האם קיימת רטיבות כלואה בחול/ בסומסום הנמצאים תחת הריצוף/ הפרקט שנגרמה כתוצאה מהצפה , נזק צנרת או חלחול מים למצע החול/הסומסום.
הבדיקה מתבצעת באמצעות קידוח בריצוף או בפרקט במספר מקומות בדירה.
במידה והמצע הינו חול הקידוח נעשה בין הפוגות בגודל קשית ובמידה והמצע הינו סומסום הקידוח יעשה בגודל כוס.
לאחר ביצוע הקידוח נלקחת במבחנה סטרילית דגימת חול / סומסום המועברת ישירות לבדיקת מעבדה.
התוצאות מועברות ללקוח,
בהתאם לתוצאות הבדיקה יוחלט אם יש לבצע ייבוש בדירה ובאילו אזורים.
כיום על פי התקן הישראלי תכולת הרטיבות התקינה הינה בחול עד 6% ובסומסום עד 3%
ישנם מקרים בהם לקוח לא מעוניין לבצע קידוח בריצוף ואנו מבצעים בדיקה ע"י מד לחות שאינו פולשני אשר מבצע הערכה של אחוזי הלחות מתחת לריצוף. יש לציין כי בדיקה זו אינה מדויקת אך נותנת תמונת מצב לאחוזי הרטיבות מתחת לריצוף.
בחברת נוליק אנו משתמשים בטכנולוגיה המתקדמת ביותר הקיימת היום בשוק באמצעות מכונות שמבצעות שאיבה של המים הכלואים.
תהליך הייבוש מתבצע ע"י התקנת מכונה חשמלית המתחברת באמצעות מחברים ובאמצעות קידוחים בריצוף או בפרקט . כאשר מדובר על ייבוש במצע החול המכונה יונקת לחות מהחול וכך מייבשת אותו. במידה ומייבשים סומסום המכונה מוציאה אוויר כמו "פן" וכך מייבשת את הסומסום.
לאחר ביצוע ההתקנה מגיע הטכנאי לביצוע ביקורת כל 14 יום על מנת לבצע בדיקת לחות למצע החול/ הסומסום וזאת כדי לוודא את התקדמות הייבוש.
רק לאחר שבדיקות הלחות יוצאות תקינות על פי דרישת התקן הישראלי אנו מבצעים את פירוק המכשור.
חברת נוליק הינה החברה המובילה היום בתחום הייבוש התת רצפתי.
ברשותנו המכשור החדיש ביותר ובעל עוצמה כך שפעולת הייבוש תהיה מהירה ככל הניתן.
נזק לצנרת, הצפה או סדק בצינור שמתחת לריצוף – כל אלו עלולים להוביל לרטיבות מתחת למרצפות הבית. כאשר ישנם מים כלואים החודרים למצע החול או הסומסום שמתחת למרצפות, הם עלולים ליצור עומס רב על המבנה ולערער את היסודות שלו. בנוסף לכך, רטיבות תת רצפתית עלולה לגרום לעובש המהווה סכנה בריאותית, להוביל לריח רע ולהסב נזק רב לריהוט שלכם ולתכולת הבית. ניתן להבחין ברטיבות מתחת למרצפות כאשר ישנו ריח רע בביתכם, קילופים והתנפחות על הקירות, עובש וכן כאשר הנזילה מתפשטת לשכנים. ברגע שמבחין ברטיבות יש ליצור קשר מיד עם איש מקצוע המתמחה בייבוש תת רצפתי שיאבחן ויטפל בבעיה.
בעבר תהליך הייבוש של המים הכלואים דרש פירוק של המרצפות, החלפת מצע החול והסומסום שתחת המרצפות והחזרת הריצוף למקום. אך כיום, ניתן לבצע ייבוש תת רצפתי ללא פינוי הריהוט, הדיירים ותכולת הבית. הייבוש מתבצע באמצעות מכשירים המייבשים את מצע החול או הסומסום שתחת המרצפות, ללא הצורך בפירוק הריצוף.
איש מקצוע יוכל להחליט האם יש צורך בייבוש תת רצפתי. לשם כך, הוא מבצע בדיקת לחות שנועדה לאבחן מהו מקור הרטיבות והאם קיימים מים כלואים מתחת לריצוף. איש המקצוע מבצע קידוח בפרקט או בריצוף במספר מקומות בבית, לוקח דגימת חול או שומשום במבחנה ושולח אותה למעבדה. אפשרות אחרת לבדוק את רמת הלחות היא באמצעות מד לחות. שימוש במד זה אינו מצריך קידוח של הריצוף, אך שיטה זו אינה נחשבת למדויקת. בהתאם לתוצאות בדיקת הלחות, ניתן לקבוע האם יש צורך בייבוש תת רצפתי ובאילו מקומות בבית. יש לבצע ייבוש תת רצפתי כאשר ישנה רמת רטיבות גבוהה מתחת למרצפות. במקרה של רמת רטיבות נמוכה, ניתן לאפשר למים להתייבש באופן טבעי. לפי התקן הישראלי, אחוז הרטיבות התקין בסומסום הוא עד שלושה אחוז ותכולת הרטיבות התקינה בחול היא עד שישה אחוז.
עם איתור מוקד הרטיבות, איש המקצוע מחדיר למקום צנרת אותה הוא מחבר למכונת ייבוש. הכנסת הצנרת מתבצעת באמצעות קידוח שבין הרווחים של המרצפות או על ידי קידוח באזור נסתר, כך שלא נגרם נזק לריצוף. בהתאם לרמת הרטיבות, הוא מחליט האם לבצע שאיבה של המים הכלואים או לייבש את הרטיבות על ידי הזרמת אוויר חם. במידה והתבצעה שאיבה, המים הכלואים מועברים למערכת הביוב.
בסיום תהליך הייבוש הנמשך בין שבוע לשלושה שבועות, איש המקצוע מבצע בשנית את בדיקת הלחות. במידה ורמת הלחות היא תקינה על פי התקן הישראלי העבודה מסתיימת. אם רמת רטיבות ממשיכה להיות גבוהה, איש המקצוע יחזור על תהליך הייבוש עד להשגת התוצאות הרצויות.
המחירים של ייבוש תת רצפתי משתנים לפי כמות המטרים בדירה שיש לייבש, בהתאם למצע שמתחת לריצוף – חול או סומסום ובהתאם לאחוז הלחות שנבדק במעבדה. המחיר לייבוש תת רצפתי בחדר אחד נע בין 2,400 ל-2,600 שקלים, והמחיר של ייבוש תת רצפתי בדירה שלמה נע לרוב בין 4,000 ל-4,500 שקלים.